Kosten rolluiken Gamma

Kosten rolluiken GammaEen rolluik kan een echte uitkomst zijn als je je woning beter wilt beschermen tegen inbraak, maar rolluiken hebben ook andere functies. Zo kun je er de zon mee tegen houden, geluid van buiten mee blokkeren en hebben ze enigszins een isolerende werking. Met rolluiken kun je lucht en geluid buitensluiten en een goede nachtrust krijgen, bijvoorbeeld als je nachtdiensten draait. Ook kun je je privacy verbeteren en je woning koel houden. Gamma heeft een breed assortiment rolluiken beschikbaar en hier lees je over de kosten.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De prijzen voor rolluiken bij de Gamma worden gebaseerd op de afmetingen. De kleinste afmeting is 1 meter bij 1 meter en de grootste afmeting is 3,4 meter bij 3 meter. Naast deze standaardprijzen kun je het rolluik uitbreiden waar je een toeslag voor betaalt. Denk hierbij aan een bandvertrager, elektrische bediening of een afstandsbediening. Ook kun je de installatie door een monteur van de Gamma laten doen. In de volgende tabel vind je de kosten, inclusief btw, voor verschillende opties voor rolluiken bij de Gamma.

Kostenpost Gamma aluminium rolluiken Prijs
Rolluik 1m x 1m €229
Rolluik 1,80 m x 2,40 m (bxh) €469
Rolluik 3m x 2m (bxh) €569
Rolluik 3,4 x 3 (bxh) €849
Bandvertrager €59
Slingerstang voor binnen €95
Elektrische bediening met schakelaar €139
Elektrische bediening met afstandsbediening €219
Installatie Vanaf €168
  • De goedkoopste optie: als je alleen een rolluik bij de Gamma bestelt en niets anders, dan ben je voor het kleinste exemplaar €229 kwijt. Deze zal je dan zelf moeten installeren. Dit is mogelijk, echter hiervoor heb je wel doe-het-zelf ervaring nodig, omdat je gaten moet boren in je gevel. Laat je dit rolluik installeren dan ben je een bedrag kwijt van rond de €400.
  • Een rolluik voor grotere ramen: als je een rolluik wilt laten plaatsen voor een groter raam, dan betaal je voor een exemplaar van 1,80 meter breed bij 2,40 meter hoog €469. Hierbij komen dan nog de installatiekosten van rond de €250 en eventuele elektrische bediening met een schakelaar voor €139. In totaal betaal je dan een bedrag van rond de €850.
  • Een rolluik voor je garage: rolluiken zijn ook uitermate geschikt als garagedeuren. Hiervoor heb je een groot exemplaar nodig en natuurlijk het liefste een afstandsbediening. Het is verstandig zo’n groot rolluik te laten installeren, zodat je garantie hebt als er achteraf iets mis blijkt te zijn. Een groot rolluik van 3,40 meter breed en 2,40 meter hoog koop je voor €715. De elektrische bediening kost €219 extra en met de installatie erbij ben je dan dus zeker €1200 kwijt.

De prijsopbouw

De prijsopbouw van rolluiken die je bij de Gamma koopt bestaan uit twee onderdelen. Ten eerste zijn er de rolluiken zelf, die ongeveer 65 procent innemen van de totaalprijs. De andere 35 procent gaat naar de installatiekosten. Hoe duurder het rolluik, hoe groter het percentage voor de materialen en hoe goedkoper het rolluik hoe groter de bijdrage van de montage. In het volgende diagram kun je deze verhouding nogmaals zien.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tot op zekere hoogte heb je de prijs voor je rolluik zelf in de hand door een aantal keuzes slim te maken.

  • De extra opties: het is niet nodig om te kiezen voor de extra opties. Natuurlijk is het makkelijk als je een rolluik hebt met elektrische bediening, maar dit is niet per se nodig. Bepaal van tevoren wat je belangrijk vindt, investeer je geld in die onderdelen en laat de rest van de opties voor wat ze zijn.
  • Wel of geen vensterbank: als je geen vensterbank hebt waar het rolluik op kan worden geïnstalleerd, dan moet je hier een hoekprofiel bijbestellen. Deze kosten €7 – €12 afhankelijk van de afmetingen.
  • Zelf installeren of uitbesteden: door het rolluik zelf te installeren ben je dus gemiddeld 35 procent goedkoper uit. Dit is een flink bedrag maar ook een vrij precieze klus. Doe je dit zelf, dan heb je gereedschap en doe-het-zelf ervaring nodig, en als je voor een elektrisch scherm kiest ook verstand van de elektra van je woning.

Interessante bespaartips

Het is mogelijk om geld te besparen op je rolluiken en hier vind je enkele tips die je hiervoor kunt gebruiken.

  • Kunststof: de rolluiken van de Gamma zijn niet de goedkoopste optie die je hebt en deze zijn gemaakt van aluminium. Kunststof rolluiken zijn goedkoper (de prijzen beginnen bij €95) en deze gaan lang mee, hebben nauwelijks onderhoud nodig en zijn duurzaam. Aluminium is beter tegen inbraak.
  • Tweedehands: je kunt ook altijd de tweedehands markt afzoeken naar een rolluik. Soms vind je hier schitterende exemplaren van mensen die gaan verhuizen bijvoorbeeld en de rolluiken niet mee kunnen nemen. Hiervoor moet je enigszins geluk hebben, en geduld, maar het kan zeker de moeite waard zijn.

Vergelijk offertes

Als je meerdere opties wilt zien van rolluik leveranciers, dan kun je hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken. Door de details van je verzoek in te vullen kun je in korte tijd een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw omgeving.

 

 

Wat kost een rolluik voor jou?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.