Garanties en keurmerken rolluiken

Garanties en keurmerken  rolluikenAls je van plan bent een rolluik aan te schaffen, dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om dit te realiseren is het verstandig een kwalitatief goed exemplaar aan te schaffen met een goede garantieregeling. Maar hoe weet je nu of je kwaliteit in huis haalt? In dit artikel lees je over hoe je met goed marktonderzoek de juiste leverancier kunt vinden voor jouw rolluik.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De voordelen van een rolluik

Rolluiken hebben aanzienlijk veel voordelen. Ten eerste zijn ze natuurlijk erg geschikt tegen inbrekers en andere ongewenste bezoekers. Rolluiken kunnen al het licht en de zon blokkeren, zodat het binnen donker en koel blijft. Dit is bevorderlijk voor een goede nachtrust en een aangenaam klimaat binnen. Naast licht, houden rolluiken ook geluiden tegen van buitenaf. Dit kan handig zijn als je aan een drukke weg woont of naast een speelpark of school. Rolluiken hebben een vrij goede isolatiewaarde en bevorderen je privacy. Als laatste hebben rolluiken ook vele functies en hoeven ze niet per se voor ramen te worden geplaatst, maar kun je ze ook kwijt als garagedeur of als afdekking van je zwembad.

Markt oriëntatieonderzoek

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goed rolluik, dan kun je het beste beginnen met het doen van een marktoriëntatie. Je kijkt dan naar alle leveranciers, wat ze aanbieden en voor welke prijs. Het servicepakket is belangrijk, de kwaliteit van de rolluiken, de prijs van de installatie etc. Hier vind je enkele punten waarmee je kunt bepalen of je een kwalitatief product in huis zal halen.

  • De garantie: als de leverancier zelf niet overtuigd is van de kwaliteit van zijn product, dan zal hij ook geen lange garantieperiode aanbieden. De gemiddelde levensduur per rolluik is 15 jaar, maar in de praktijk is dit een stuk langer als je er goed voor zorgt. Daarom is een garantieperiode van 5 jaar standaard. Zie je een leverancier met minder dan 5 jaar garantie, dan kun je daarbij je twijfels trekken. Zie je een leverancier met meer dan 5 jaar garantie, lees dan eerst goed door wat hier allemaal precies onder valt.
  • Keurmerken: een bedrijf dat kwaliteit levert kan dit bewijzen door middel van keurmerken. Deze keurmerken worden aan de producten gegeven nadat ze uitvoerig zijn getest op bepaalde kenmerken. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, bijvoorbeeld, meet hoe snel het voor een inbreker mogelijk is een woning binnen te raken. Je kunt dit aflezen aan het aantal sterren dat een product heeft ontvangen. De CE-Markering wordt gebruikt voor het meten van waterdichtheid en winddichtheid en de mogelijkheid op productiefouten. Voldoet een product niet aan de strenge eisen, dan krijgen ze ook de CE-Markering niet. Als laatste is er het KOMO-keurmerk, wat de leverancier en het product test op punten zoals veiligheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Bovendien weet je daarmee dat het product voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit.

Een gecertificeerd bedrijf

Als je echt garantie wilt van kwaliteit, dan kun je dus het beste kiezen om je product en de installatie te zoeken bij een erkend en gecertificeerd bedrijf. Deze zijn lid van een vakvereniging die ze regelmatig test om ervoor te zorgen dat de kwaliteit gehandhaafd blijft, maar die ze ook op de hoogte houdt van het laatste nieuws op hun vakgebied. Daarnaast zijn erkende bedrijven in staat betere garantieregelingen te geven en kun je gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie voor wanneer er sprake is van een onenigheid tussen jou en de leverancier.

Maak een vergelijking

Tijdens je marktonderzoek kun je een lijstje maken van bedrijven waarbij je graag een rolluik zou willen kopen. Eerst vergelijk je de prijs van de rolluiken, daarna de keurmerken en de kwaliteit van service, vergeet de garantieregeling niet en vergeet niet te controleren wat hierbij zit inbegrepen. Vraag jezelf vervolgens af welke punten voor jou het belangrijkste zijn en zie welke bedrijven hier het beste op scoren. Zo kun je een lijstje maken met de 6 leveranciers die jou het meeste aantrekken.

Offertes vergelijken

Deze 6 bedrijven kun je vervolgens contacteren en vragen naar offertes. Deze offertes dienen zo uitgebreid mogelijk te zijn, zodat je ook inzicht krijgt in uitgaven als de voorrijkosten, afvoerkosten en afleveringskosten. Door ze naast elkaar te leggen kun je makkelijk zien welke leverancier voor jou het beste is. In plaats van zelf deze bedrijven te contacteren, kun je ook gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kan je in een korte tijd aan een aantal offertes helpen van bedrijven uit jouw regio. Deze gebruik je vervolgens tijdens je marktonderzoek en vergelijkt ze met wat je zelf al aan informatie hebt gevonden. Zo kun je tot de beste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe rolluik.

Wat kost een rolluik voor jou?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.